Stichting Gullie © 2020 alle rechten voorbehouden. Voor meer info bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaarden

Erika De Stercke

Een gedicht met als titel: Corona, van de dichteres Erika De Stercke.Klik hier om het gedicht te lezen!

Riekje Hoffman

Geb. 16-12-1949


Riekje is een bevlogen mens op vele gebieden van het mens zijn. Het liefst had ze negen levens om alles te kunnen waarmaken wat haar bezig houdt. Aan het eind van haar leven kan ze in elk geval zeggen "Ik heb geleefd, en hoe!"


Klik hier om het gedicht te lezen!

Sandra Coelers

Liefst in alle talen zou liedkunstenaar Sandra Coelers de stem van het water willen bezingen of de liefde willen doorgronden. In haar bevlogen liedkunst waagt ze steeds opnieuw een poging om de snaren van het mysterie van het alledaagse aan te raken. Of de muziek nu in het Spaans, Portugees, Nederlands of Zuid Afrikaans klinkt, het is steeds weer een hartstochtelijke zoektocht naar dat wat puur is.

Klik hier om het gedicht te lezen!

Anke de Vrij

Wij hebben twee inzendingen mogen ontvangen van dichteres Anke De Vrij.


Klik hier om het eerste gedicht te lezen!


Klik hier om het tweede gedicht te lezen!

Marcel P. Vaandrager

Marcel schreef als dorpsdichter van Altena een gedicht voor de bevrijding van dit jaar. Vijfenzeventig jaar bevrijding had een grootse happening moeten worden, maar helaas ging dat niet door i.v.m. Corona. Marcel is dichter en oprichter van het Nederlands Dichter Podium.


Klik hier om het gedicht te lezen!

Annemieke Steenbergen

Mijn naam is Annemieke Steenbergen-Spijkerman uit Westmaas. Ik schrijf elke dag omdat mijn hart en ziel zich graag uiten.Dat doe ik al sinds mijn 16e. Als iemand er van kan genieten is dat meegenomen ik ben geen podiumbeest.Veel leesplezier , leven en de natuur is mijn inspiratiebron


Klik hier om de gedichten te lezen!

Cobi Oosterling

Sinds een kleine tien jaar hou ik me bezig met het schrijven van gedichten, verhaaltjes, en boeken.

Hersenspinsels toevertrouwen aan het papier zorgt ervoor dat ik bezig blijf met taal, en me niet suf zit te staren naar de geraniums.


Klik hier om het gedicht te lezen!

Rutger Eijken

Rutger volgde de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Eerst was hij sceptisch en kritisch en deed hij het af als een griepgolfje waar hysterisch over werd gedaan.  Al snel keerde dat en wond hij zich op over mensen die de maatregelen aan hun laars lapten en alles beter leken te weten dan de overheid en de adviserende wetenschappers. Uiteindelijk kreeg hij zelf corona.


Klik hier om in het dagboek van Rutger te lezen!

Tjitske Buwalda

Ik ben in 1950 geboren in Gorkum, maar sinds 1988 woonachtig in Kampen. In Gorkum al twee keer een eervolle vermelding gekregen voor mijn bijdrage aan de Gorinchemse Literatuurprijs. Vorig jaar het Sluisgedicht gewonnen in Gorkum, dat nu nog aan de sluisdeur prijkt in de Lingehaven.


Klik hier om twee gedichten te lezen!

Mireio

Woorden dringen zich aan mij op en verdringen het beeld, de emotie, een moment, een gedachte of de fantasie, om - eenmaal op papier - intenser terug te keren en te herbeleven.


Klik hier om het eerste en tweede gedicht te lezen!


Klik hier om het derde en vierde gedicht te lezen!

Marion Reeuwijk

Vanaf haar elfde jaar had ze al een passie voor schrijven en tekenen. Als ze later groot was, wilde ze in haar werk daar iets mee doen. Die droom is uitgekomen, want Marion Reeuwijk werkte onder meer als verslaggever voor een krant en kon ook als marketing en communicatie manager naar hartenlust aan de gang met het schrijven van teksten en grafische vormgeving.


Klik hier om enkele ultra korte verhalen te lezen!

Hadeke

Hadeke is het pseudoniem van Henk de Klerck. Hij hoopt vooral dat zijn woorden voor zichzelf kunnen spreken. Naast gedichten schrijft hij kortverhalen. Hij is er trots op dat een gedicht van zijn hand van een  muur in Amersfoort te lezen is.


Klik hier om het gedicht ‘Ontkroond’ te lezen!

Hadeke Margriet van Dijk

Margriet van Dijk is herstellende van Covid-19. Voordat ze ziek werd heeft ze tijdens de thuisisolatie experimenten gedaan met ijskoffie en thuis uit het raam eendjes gekeken en gefotografeerd.


Klik hier om de bijdrage van Margriet te bekijken!

Anne-Marie Polet

Tijdens de lockdown leef je een beetje in een irreële wereld, niets is meer wat het lijkt. Doodstille straten, dieren die je anders niet ziet, lopen door de stad, ons

tweedehandsboekwinkeltje is doodstil, tijd om gedichten te maken en verhalen te schrijven.


Klik hier om haar twee inzendingen te lezen!


Marie-Louise Veenekamp

Ik ben gebouwd in 1961

en denk niet in cijfers maar in beelden: ben van nature een 'out of the box ' denker, een intuïtieve HSPer. Ik deel mijn kennis en draag het fulltime over aan de jonge generatie van 4 tot 13 jaar en schep daarnaast een groot genoegen in scheppen: het voelen van was, steen, klei, verf en hout, houdt me bezig en is met geen pen te beschrijven!


Klik hier om het gedicht te lezen!

Roos Blufpand

Ik ben Roos Blufpand en ik maak muziek. Ik schrijf liedjes en ik zing. Inmiddels heb ik drie albums op mijn naam staan en meerdere tours door het land gedaan.


Klik hier om een gedichtje van Roos te lezen!


Klik hier om naar een isolatie-liedje te luisteren!

Mirjam Wolters

Stilla Maris is mijn speeltuin. Ik schrijf gedichten en verhalen, zowel vrij als in opdracht.


Wekelijks plaats ik een gedicht op social media onder hashtag #versgedicht.


Uiteraard is deze Corona-tijd een grote bron van inspiratie.


Klik hier om de gedichten te lezen!

Natascha Ramakers

Ik ben Natascha Ramakers, 49 jaar en ik ben graag met taal bezig. Als bedrijfsvertaler (N/F/E/D), ex-leerkracht Frans, momenteel actief in een gerenommeerd callcenter, ben ik, hoe dan ook, bezig met taal.

Verder kan ik mijn gedachten, emoties, ervaringen creatief kwijt in allerlei schrijfsels. Mijn hersenspinsels verwerk ik in verscheidene stijlen. In deze corona tijden schreef ik ook een aantal gedichten.


Klik hier om twee gedichten te lezen!

Ton Houtman

Dichter Ton Houtman is een laatbloeier met een vol boeket aan sfeervolle en bezinnende gedichten.


Klik hier om twee gedichten te lezen!

Lily Monori van Dijken

Mijn naam is Lily Monori van Dijken en ik ben schrijver en dichter. In het UMC Utrecht ben ik de huisdichter en ik noem mezelf ook wel de dichter van de zorg.


Klik hier om het gedicht te lezen!


Klik hier om een kort verhaal te lezen!

Bert Scheuter

Bert Scheuter heeft een bedrijf in kunst en communicatie en is grafisch ontwerper. Hij schildert, schrijft gedichten en presenteert en schrijft iedere donderdag een column voor de Gelderlander, editie Achterhoek. Hij stuurde een selectie van zijn columns gedurende de coronatijd. De eerste column is nog de aanloop naar Covid...


Klik hier om de columns te lezen!Hans Mellendijk

Hans  Mellendijk is kunstenaar, vormgever en bovenal dichter. Hij verslaat zacht tikkend de tijd.  Hij plaatst op zijn blog, berichten over kunst, cultuur, de Achterhoek, de wereld.


Klik hier voor het eerste gedicht!


Klik hier voor het tweede gedicht!

Ingmar Heytze

Dichter Ingmar Heytze is ondermeer de eerste stadsdichter van Utrecht. Hij schreef het gedicht 'Wat bleef', een gedicht over momenten waarop de wereld lijkt stil te staan, maar het leven toch doorgaat. Voor iedereen die wel een hart onder de riem kan gebruiken.


Klik hier om het gedicht te lezen!

Marleen van Geffen

Marleen van Geffen is advocaat in Amsterdam en dichter in Utrecht.  Marleen van Geffen is met "Jonge grond" winnaar poëzieprijs van de eerste "Utrecht over Utrecht" in 2007. Dit gedicht is geplaatst in Het Griftpark in Utrecht.


Klik hier om het gedicht te lezen!

Roland Derveaux

Naast actuele versjes en stukjes die hij "Piekuurtjes" noemt, heeft de Vlaming Roland Derveaux, die pas begon met schrijven na een lange loopbaan in de houtsector, onlangs zijn zevende roman uitgegeven. Het gaat om streekboeken met diverse onderwerpen.


Klik hier om meerdere gedichten van Roland te lezen!

Cees de Baare

Cees de Baare geboren en woonachtig aan de kust.

Mijn hele leven bestaat uit de zee, schepen en havens. Ik heb ook verschillende boeken geschreven.

Van romans tot jeugdboeken, maar ook korte verhalen

en veel gedichten.


Klik hier het gedicht van Cees!

Marijke van Aken

Dag! Ik ben Marije van Aken (23 jaar) en schrijf graag kleine gedichtjes en verhaaltjes over alles wat er in mij op komt.  Onder het motto 'Want woorden scheppen een band en dat zullen ze altijd blijven doen'.  Vandaag de dag, vind in elke verbinding die we als mens maken kunnen zeer waardevol!


Klik hier om meerdere gedichtjes te lezen!

Ingrid Eleonora Noppen

Ingrid Eleonora Noppen is van geboorte een Rotterdamse en waar zij ook is, zij zal dat altijd blijven. Zolang zij zich kan herinneren schrijft zij al poëzie en zij voelt zich dan ook een geboren poëet. Zij heeft reeds vijf gedichtenbundels op haar naam staan en werkt thans aan een thrillerachtig boek en aan een zesde gedichtenbundel.


Klik hier om haar gedicht te lezen!

Luc D'hertefelt

Een Belgische dichter die zijn gedichten het woord wil laten voeren.


Klik hier om zijn gedicht te lezen!

Jan Bontje

Jan Bontje, is “woordenaar“ Iemand die gegrepen is door het woord en dit in allerlei toonaarden tot uiting brengt.  Ik lees, denk, dicht, schrijf en deel.  Hij schrijft o.a. columns en cursiefjes, haiku, senryu, tanka, kyoka en zijn eigen variant: bontjes.


Klik hier om het gedicht van Jan te lezen!

Alexander Franken

Verderop staat een gozer met een grote bos met haar, hij dicht en zingt en verdomd, hij speelt gitaar. Sinds pakweg de millenniumwisseling is Alexander Franken bezig als schrijver en artiest. In het Nederlands. Zijn repertoire kent zowel licht als zwaar, serieus als kolderiek werk.


Klik hier om het gedicht te lezen!

Thedor Pragt

Geen dichter of schrijver, maar inspiratie sloeg toe bij het overdenken wat het jaar 2020 heeft gebracht.


Klik hier om de overdenking te bekijken!