MARJAN  VERBOEKET

In de nacht van 3 April 2020 overleed, totaal onverwacht, Marjan Verboeket aan de gevolgen van het coronavirus. Later die maand zou ze 45 geworden zijn. Ze had een man en twee kinderen. Met haar ontwerpbureau Studio Papas maakte ze openbare ruimte menselijker, verbond ze wijkbewoners met elkaar en met gemeentelijke overheden en gaf ze inhoud aan cultuureducatie voor kinderen en docenten.


Het overlijden van Marjan sloeg in als een bom in haar wijde omgeving. De schok was extra groot door haar jonge leeftijd, door het onverwachte karakter van haar overlijden en door de plotseling veel grimmiger dreiging van Covid-19. Maar vooral was men geschokt door wie Marjan was en door wat ze voor heel veel mensen betekende.


Wat kun je zeggen over iemand die zo alom geliefd was? Een bloemlezing:


Al deze kwaliteiten waren altijd al aanwezig in Marjan. Door de persoonlijke groei cursus die Marjan jaren terug volgde bij Psychowerk leerde ze op zichzelf te vertrouwen en haar kwaliteiten in te zetten als vaardigheid. Ze oefende zich er dagelijks in tot het een tweede natuur werd. Marjan koos voor verbinding, voor kwetsbaarheid, voor hartelijkheid, voor aandacht geven en echt contact maken. Waar Marjan was, was het fijn. Ze wordt vreselijk gemist.


Maarten Keijzers