Stichting Gullie © 2020 alle rechten voorbehouden. Voor meer info bel naar: 06-45355966. Bel naar de Salon van Weleer: 030-2102636 Adres: Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht. Voor de wettelijke privacy statement, klik  hier! Algemene voorwaarden

Des van Es

Des van Es werkte samen met de organisatie Lister aan een muzikaal project om mensen die vastlopen te laten ontdekken hoe leuk het is om creatief bezig te zijn. Toen de coronatijd begon besloot hij een lied te gaan maken, op afstand. Wil je meer weten over Des van Es en zijn projecten? Klik hier!


Luister en kijk naar het lied van Des, klik hier!

Van Piekeren

 Het lied ‘Achter in de tuin’ is geschreven door de bevlogen Utrechtse (straat)zanger en liedjesschrijver Jan van Piekeren en wordt begeleid door Johan Fransen. Zij ontwikkelden tijdens de coronacrisis, de doorloop-concerten in de Kargadoor, maar hier vind je ze achter in hun tuin.


Luister en kijk naar het lied van van Piekeren, klik hier!

Van Piekeren

Een tweede lied van van Piekeren dat volgens hen naadloos aansluit bij de tijdgeest van vandaag de dag.


Luister en kijk naar het lied van van Piekeren, klik hier!

Gert van Veen

Gert heeft filmmuziek gemaakt voor enkele Korte Thuisfilms. [1] Titelmuziek Proef date, [2] Titelmuziek Bloot geven, [3] Crisisdans. Klik op play!

Van Piekeren

Een bevlogen lied in een zonnige omgeving. Met het lied hopen ze extra aandacht te vragen voor de daklozen, omdat deze groep door de crisis tot op het bot geraakt wordt. De opbrengsten van de donaties voor het lied gaan naar de straatkrant en de daklozenopvang.


Luister en kijk naar het lied van van Piekeren, klik hier!

Zangwerkplaats

Het lied is een indianen chant. Zangwerkplaats Gorinchem is een initiatief van Helga Buitelaar. Zij is samen met Johan van Drunen ook oprichtster van het Het Zevende Huis. In het Zevende Huis wordt in een huiskamersfeer lesgegeven, muziek beluisterd, opgenomen en opgetreden.


Luister en kijk naar de Indianenchant, klik hier!

Erik Plageman

Acteur, zanger, componist Erik Plageman heeft samen met Mitch een speciaal lied opgenomen tijdens de coronacrisis.


Luister en kijk naar het Troostlied, klik hier!

Zangwerkplaats

De Vocals van Zangwerkplaats Gorinchem maakten in coronatijd dit filmpje. Zij namen zichzelf op en filmden zichzelf met hun telefoon. Tekst, audio en video bewerking: Helga Buitelaar.


Luister en kijk naar het lied, klik hier!

Van Piekeren - Door
Des van Es

Een tweede liedje van Des van Es. Een cover met een Nederlandse tekst voorzien: blij door muziek.Luister en kijk naar het lied van Des van Es!

Monique den Boer

Mijn passie is zingen. Ik doe dat al enige jaren voornamelijk in zorginstellingen. Het is fijn om de vreugde die de muziek mij geeft te delen met de bewoners. Wat het bijzonder maakt is de lach in hun ogen, een dansje, een hand vasthouden... maar juist dat gaat nu niet. Zing evengoed met hart en ziel, maar ik mis het echte contact.


Luister en kijk naar Monique den Boer en naar Jaco den Boer die met de Bonzai aan de slag is!

Mike Meijer

Wat doet een artiest als hij niet meer ‘buiten mag spelen’? Dat was de vraag die Mike Meijer zich stelde toen Nederland in ‘intelligente lock-down’ ging. Zijn antwoord was simpelweg: ondergronds doorgaan met wat hij altijd al deed…


Lees verder en luister naar één van de 100 CoVID’s (corona video’s), klik hier!

Angela van Leeuwen

Angela van Leeuwen schreef dit liedje aan het begin van de lockdown. Op de dag dat ze dit maakte, zou eigenlijk een grote voorstelling waar ze aan meewerkte in première gaan. In plaats daarvan zat ze thuis met een hoestje. Ze maakte dit filmpje om iedereen een hart onder de riem te steken. Het instrument dat je hoort een muziekdoosje waarvoor ze zelf de muziek knipt, het wordt ook wel een plingplong genoemd.


Klik hier om het lied te beluisteren!

Angie Nephews

Voor de mensen met familie in zorginstellingen die nu aandacht aanraking en liefde moeten missen.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!


Sandra Coelers

Liefst in alle talen zou liedkunstenaar Sandra Coelers de stem van het water willen bezingen of de liefde willen doorgronden. In haar bevlogen liedkunst waagt ze steeds opnieuw een poging om de snaren van het mysterie van het alledaagse aan te raken. Of de muziek nu in het Spaans, Portugees, Nederlands of Zuid Afrikaans klinkt, het is steeds weer een hartstochtelijke zoektocht naar dat wat puur is.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

Adriaan Bais

Liedjesschrijver en zanger Adriaan Bais heeft samen met Fred en zijn vrouw van CNF music het lied: Samen zijn we één opgenomen.  Klik hieronder op play!

Phrasing

Phrasing is een energieke hardrock band met zware riffs en melodische hooks. Na menig venue en festival te hebben veroverd als rock/metal coverband, begonnen ze in 2018 met het schrijven van eigen werk en gingen ze verder als Phrasing. Door de gevarieerde muzikale achtergronden is hun sound opgebouwd uit funky baslijnen, technische metal drums, onderscheidende riffs en dit alles afgetopt door female vocals met attitude.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

Jille van der Veen

Beeldend Kunstenaar en zanger Jille van der Veen heeft tijdens de cororonatijd liedjes van hoop, troost en horecadorst gedeeld, waarmee hij vele thuisblijvers een hart onder de riem stak.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

The New American Farmers

Lockdown Corona lied geschreven door Cigarbox Henri en live gespeeld in het theater de Stoomfabriek, Dalfsen (NL) door de Dutch, dirty,  hardrockin', garage, blues cigar box band The New American Farmers.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

Botman & van Vleuten

Zangeres Helen Botman en  singer-songwriter Peter van Vleuten, gaven tijdens de lockdown, vanuit huis online via Facebook hun ‘Red Couch’ Concerten.  In deze tijd schreven ze ook het lied ‘Dichter bij jou.’ De kijkers van de ‘Red Couch Concerten hebben naar aanleiding van een oproep filmpjes over zichzelf op opgestuurd. Deze films zijn verwerkt in de clip.


Klik hier om de videoclip te bekijken!

Gorcums Symfonie Orkest

Als je lid bent van een orkest betekent dat dat je graag samen muziek maakt. Iets wat nu even niet aan de orde was. Maar we hebben niet stil gezeten! Onze dirigent Michiel heeft arrangementen voor het orkest geschreven van 'We all stand together'. De leden zijn thuis aan de slag gegaan en zo hebben we met elkaar toch weer iets moois neergezet. Luister en geniet!

Klik hier!

Liv Verity & Joost Poppelaars

Joost Poppelaars is zanger bij de Straatband op de vlucht en Liv Verity is een Storytelling popwriter, die samen het duet: Zie me staan, hebben opgenomen. Liv en Joost namen het lied op terwijl de grenzen gesloten waren, en hebben zij hebben elkaar nog steeds niet gezien.  


Klik hier om het lied te bekijken en te beluisteren!

Vuurvogel Jeugdorkest

In deze periode heb ik met mijn klassieke jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel (uit Zwolle) de randen opgezocht van het haalbare in quarantaine. De tijdsinvestering was enorm, maar op het resultaat ben ik zeker trots. Het zijn twee eigen composities waarbij ik video en audio eveneens zelf heb bewerkt. Veel plezier, Albert Dam.


Klik hier om te kijken en te luisteren!

Meander Bigband

In deze periode heb ik met mijn schoolbigband (Meander Bigband) (uit Zwolle) de randen opgezocht van het haalbare in quarantaine. De tijdsinvestering was enorm, maar op het resultaat ben ik zeker trots. Het zijn twee eigen composities waarbij ik video en audio eveneens zelf heb bewerkt. Veel plezier, Albert Dam.


Klik hier om te kijken en te luisteren!

Roos Blufpand

Tijdens de huidige pandemie heb ik mijzelf nuttig gemaakt door liedjes te schrijven voor fans. In de tweede week van de lockdown heb ik een oproep geplaatst op mijn social media kanalen waarin ik mensen uitnodigde om hun ideeën/ verhalen/onderwerpen naar mij te mailen zodat ik daar een lied van kon maken. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel inzendingen zou krijgen!! Ik ben zelfs nog steeds bezig!


Klik hier om te kijken en te luisteren!

Petra Meijnen

Mijn naam is Petra Meijnen. Ik ben singer/songwriter en heb het bijgevoegde lied over de Corona crisis geschreven en gezongen.

Voor de crisis begon ik net, na jaren erg terug getrokken te zijn geweest, weer naar buiten te treden met gedichten, schrijven en sing/songwriter. Alles ging heel snel op slot. Nu wil ik echt wel heel graag weer naar buiten treden!


Klik hier om het lied te bekijken en te beluisteren!

Derk Groen

Op 15 maart speelde ik live in Delft, er werd door de kroegbaas een aankondiging gedaan en we moesten vertrekken... sinds die dag zit ik net zoals vele met mij thuis zonder werk/agenda. Ik ben op mijn You Tube kanaal begonnen met het maken en uploaden van kleine muziekfilmpjes, korte songs, Quarantine intervals. Ook omdat ik alleen woon (geen relatie) en mijn dochter lange tijd in Portugal verbleef was ik alleen…


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

Bayou Mosquitos

Vier doorgewinterde muzikanten, allen multi-instrumentalisten en elk spelend in diverse bands, vinden elkaar in de muziek van het zuiden van de VS: Cajun, TexMex en Zydeco. Feestmuziek pur sang. Maart 2020 moet iedereen vanwege Corona binnen zijn en dus neemt de groep ‘Prenda del alma’ thuis op, ieder op zijn eigen stek. Met twee speciale gasten op trompet en viool.


Klik hier om het lied te beluisteren en te bekijken!

Josh Krishnadath

Zanger, model en acteur Josh Krishnadath heeft zich in de afgelopen maanden ingezet voor de Black Lives Matter-beweging.


Klik hier om het lied te beluisteren!

Cas Du Pree

Ik ben een singer/songwriter van 32 jaar uit het oosten van het land. Deze corona tijd heeft ervoor gezorgd dat iedereen een hoop leuke dingen heeft moeten laten en uitstellen. Mij heeft het gebracht dat ik eindelijk de tijd vond om mijn droom vorm te geven en mijn droom na te jagen. Met deze vrije tijd waarin je nergens heen mocht had ik tijd om mij in dingen te verdiepen die ik hierbij nodig had.


Klik hier om het lied te bekijken en te beluisteren!

Netty Correa

De zingende fysiotherapeut Netty Correa verrast met twee liedjes. Klik hieronder op ‘play’.

Erik Theunissen & Roel Sleurink

Ik heb dit liedje geschreven toen mijn vrouw en ik ziek waren. Mijn vriend Roel sleurink heeft het gearrangeerd.


Bekijk de video en luister naar het lied, klik hier!

Paul van Druten

Filmer van de Achterhoekse popcultuur bedacht het contactloos podium bij de Ruine in Miste.  Inmiddels legde hij al 50 optredens vast en er volgen er meer!


Bekijk het optreden van The Outbound Scallywag Carnival, klik hier!

Van Piekeren

Het lied ‘Ik kom uit Utreg’ is geschreven door de bevlogen Utrechtse (straat)zanger en liedjesschrijver Jan van Piekeren en wordt begeleid door Johan Fransen.


Klik hier om het lied te bekijken en te beluisteren!

Kcees Kewoart

Ik ben een thuis-musicus. Schrijf hoofdzakelijk protestliederen. Ik ben geen goed zanger maar protestliederen worden over het algemeen niet door de beste zangers gebracht.


Klik hier om naar het lied te luisteren en te bekijken!

Paul Weelen & Co.

Paul Weelen en Wiel Hamers, feat. Marjolein van Gilst.

Opeens zaten we met een stel muzikanten die geen contact meer konden hebben, behalve via het internet. Zo is dit liedje helemaal tot stand gekomen. Aan de hand van een tekst van mij, schreef Wiel Hamers de muziek, droegen 6 musici bij met verschillende partijen, zelfs de video is gemaakt op afstand en puur virtueel.


Klik hier om de video te bekijken!

Britt van Coezand

Britt van Coezand (16 jaar) is opgegroeid in Uitgeest en was al op jonge leeftijd bezig met muziek.  Ze schrijft al haar liedjes zelf en -JIJ- is de tweede singel die zij uit heeft gebracht. De muziekstijl  van Britt is te omschrijven als  hedendaagse POP / singer-songwriter


Klik hier om de video te bekijken!

Klaas Haima

Het heet 'The autumn of the past'. De titel van dit muziekstuk  dekt voor mij de Corona periode. En de muziek heeft geen uitleg nodig maar deze titel stuurt je wel een kant op en dekt de muzikale lading.

Wilhelmus Hoekstra

Als Wilhelmus De Oranje Man verzorg ik een liedjesprogramma speciaal voor ouderen en mensen met een beperking. Ik hou van “vreemde” mensen voor wie contact maken niet vanzelfsprekend is, daar voel ik mij juist op mijn gemak en dan samen te zoeken naar wat zorgt voor de aansluiting. Als dat lukt dan is dat mooiste wat er is.


Klik hier om de video te bekijken!

Gijs van der Meer & Jeroen van Klinken

De muzikanten Gijs van der Meer en filmmaker Jeroen van Klinken lieten zich tijdens de lockdown inspireren tot een muziekstuk en een korte film. Zelf zeggen zij hierover: wandelend in beboste polder na de eerste drie weken lockdown vielen tijdens een wandeling het avond licht,  de polder, lente energie en muziek samen. Dit momentum hebben we samengebracht in deze korte film impressie. Time remembered. Een stuk van pianist Bill Evans, gespeeld door Jeroen van Klinken.


Klik hier om de video te bekijken!

Alexander Franken

Dichter en singer-songwriter Alexander Franken gaf op 5 juli een live-optreden op het festival Stampop in het cultureel podium De Stamboom in Den Haag. In de video zijn de liedjes 'Maart' en 'Stil' te horen. In zijn openingswoord geeft hij zijn bespiegelingen over de coronatijd weer.


Klik hier om de video te bekijken!

Roe Akramovich A

Tijdens de pandemie werden veel van zijn shows afgelast. Wat niet veranderde is het opnemen van muzikaal materiaal. Bij het zoeken naar geschikte muzikanten kreeg hij een onvervangbare communicatie- ervaring. Deze compositie is een samenwerking met een gitarist uit Moskou, Sergei Zuev. Roe Akramovich A. heeft alle instrumenten zelf bespeeld en opgenomen.Alexander Franken